Programma

“Het Engelse woord voor moed komt van het Franse woord” coeur “, wat” hart “betekent. “Ware moed komt niet van kracht, maar van liefde.” Alan Cohen, Amerikaans zakenman.

Accountants wijzen je op de cijfers. Wij zoeken naar de ‘leegte’ en betekenis ruim vóór en ver áchter die cijfers. We gaan terug naar de basis en zoeken naar elementen die waardevol voor jou zijn. Stap voor stap ontwikkel je een basis-plan die het bestaansrecht van jouw onderneming in een verrassend perspectief zet. Dit doen we aan de hand van een eigen ontwikkelde methode. Het vereist moed om ermee aan het werk te gaan, en het maakt ondernemen tot een zinvolle missie.

Met het programma zoeken we aanknopingspunten voor oplossingen en verbeteringen. Het herontdekken van bronnen voor leiderschap en inspirerende taal en de ruimte waarin mensen de kracht ontdekken om angst voor verandering te overwinnen. Mijn ervaring is dat je geen nieuwe inzichten binnen de muren van een spreekkamer ontdekt maar, fysiek of mentaal buiten de eigen vertrouwde omgeving. De eerste uitdaging in het programma is; tijd nemen en, vervolgens de angst overwinnen om buiten je referentiekader te denken. De wetenschap noemt het ‘paradigma-verschuiving’. In Jip en Janneke taal komt dat erop neer dat oude patronen op de tekentafel komen om te vernieuwen.

Ondernemen hoeft niet altijd bedrijfsmatig te zijn.  Een expeditie naar de top van de Mount Everest is ook een onderneming. Iemand die iets onderneemt doet dat met een innerlijke bewogenheid. Hoe dat vervolgens vertaald gaat worden in een onderneming kan inzichtelijk gemaakt worden door een functie-scan. De Functie-scan is een unieke educatieve aanpak die (jonge startende) ondernemers of studenten kan inspireren.  De Functie-scan helpt bij het verhelderen van vragen over leiderschap en multi-culturele, en duurzame vraagstukken. In een persoonlijk traject of in een onderwijsprogramma kan ik hierin handvatten geven hoe dit in de praktijk kan functioneren.  Bekijk hier de Flyer 7 functies van een onderneming voor meer info.

In het Basis-plan programma vind je het volledige overzicht. 

Nieuwsgierig naar meer info? Neem dan contact op voor een afspraak.