Circle of sources

“Met de Circle of sources© ontdek je de taal en vaardigheden die jouw (opnieuw) kan verbinden met de juiste voedingsbronnen”

 

De Circle of sources helpt om inzicht te krijgen in meerdere voedingsbronnen voor persoonlijk leiderschap. Wie ooit het boek ‘1984’ van George Orwell heeft gelezen is zich hopelijk bewust geworden dat totalitaire systemen de mens zelf als voedingsbron zijn gaan gebruiken. De mens is een consument-object geworden van de systemen die we zelf bedacht hebben. Als de consumisme-ideologie onze enige en grootste voedingsbron is dan doen we onszelf tekort.

Met de Circle of sources ontwikkel je stap voor stap een persoonlijk basis-plan voor jouw persoonlijk leiderschap. Elke vorm van leiderschap heeft voedingsbronnen nodig. De Circle of sources’ zorgt voor bewustwording, inzichten, groei, oplossingen en verbeteringen. Met het aanboren van die bronnen creëer je de ruimte waarin je de kracht ontdekt om angst voor verandering te overwinnen. Dwangmatige controle willen uitvoeren over activiteiten wordt vervangen door leiding nemen over wat er op je af komt. De eerste uitdaging hiervoor is; het lef hebben, tijd nemen en, vervolgens buiten je referentiekader durven denken. De wetenschap noemt het ‘paradigma-verschuiving’. In Jip en Janneke taal komt dat erop neer dat oude patronen op de tekentafel komen om te vernieuwen.

Persoonlijk leiderschap hoeft niet bedrijfsmatig te zijn. De juiste stappen nemen om een bepaald doel te bereiken heeft ook leiderschap nodig. Iemand die iets onderneemt doet dat met een innerlijke bewogenheid. Aan die motivatie liggen waarden ten grondslag. Hoe dat vervolgens vertaald kan worden maak je inzichtelijk door de ‘Cirkel van voedingsbronnen’. Het kan iedereen helpen voor het ontwikkelen of vernieuwen van persoonlijk leiderschap. Het helpt bij het verhelderen van vragen over persoonlijk leiderschap, multi-culturele, ethische en duurzame vraagstukken.

In een persoonlijk traject kunnen handvatten aangereikt worden hoe dit in de praktijk kan functioneren.

Nieuwsgierig naar wat het jou kan opleveren? Neem dan contact op.