Circle of sources

“Met de Circle of sources© ontdekken we de taal en vaardigheden die ons (opnieuw) kan verbinden met de juiste voedingsbronnen”

 

Accountants wijzen op de cijfers. Wij zoeken naar de betekenis ruim vóór en ver áchter die cijfers. We gaan terug naar de basis en zoeken naar (nieuwe) voedingsbronnen die waardevol voor een onderneming zijn. Stap voor stap ontwikkel je een basis-plan die het bestaansrecht van jouw onderneming in een ander perspectief zet. Dit doen we aan de hand van ‘de Circle of sources’. Elke onderneming heeft voedingsbronnen nodig die op hun beurt ook functie’s in de maatschappij vervullen. Het vereist moed om ermee aan het werk te gaan, en het maakt ondernemen tot een zinvolle missie. Met ‘de cirkel van voedingsbronnen’ zoeken we naar oplossingen en verbeteringen. Het herontdekken van bronnen voor persoonlijk leiderschap en inspirerende taal en, de ruimte waarin mensen de kracht ontdekken om angst voor verandering te overwinnen. Mijn ervaring is dat je geen nieuwe inzichten binnen de muren van een spreekkamer ontdekt maar, fysiek of mentaal buiten de eigen vertrouwde omgeving. Dwangmatige controle willen uitvoeren over activiteiten wordt vervangen door leiding nemen over wat er op je af komt. De eerste uitdaging hiervoor is; tijd nemen en, vervolgens de angst overwinnen om buiten je referentiekader te denken. De wetenschap noemt het ‘paradigma-verschuiving’. In Jip en Janneke taal komt dat erop neer dat oude patronen op de tekentafel komen om te vernieuwen.

Ondernemen hoeft niet altijd bedrijfsmatig te zijn. Een expeditie naar de top van de Mount Everest is ook een onderneming. Iemand die iets onderneemt doet dat met een innerlijke bewogenheid. Aan die motivatie liggen waarden ten grondslag. Hoe dat vervolgens vertaald gaat worden in een onderneming kan inzichtelijk gemaakt worden door de ‘Cirkel van voedingsbronnen’. Het is een unieke educatieve methode die (jonge startende) ondernemers of studenten kan inspireren. Het helpt bij het verhelderen van vragen over persoonlijk leiderschap, multi-culturele, en duurzame vraagstukken. In een persoonlijk traject of in een onderwijsprogramma kunnen hierin handvatten aangereikt worden hoe dit in de praktijk kan functioneren.  Download hier gratis het Ebook over de Circle of sources.

Nieuwsgierig naar meer info? Neem dan contact op voor een afspraak.