Visie

Basis-Plan ontwerpt testen, assessments en korte trainingen over geestelijke gezondheid en persoonlijke ontwikkeling in het bedrijfsleven. De diensten bieden we aan via ons online leerplatform.

HR medewerkers zijn steeds vaker betrokken bij zorgplannen van medewerkers. In het bedrijfsleven is daarom toenemende behoefte aan praktische toepassingen voor preventie en vroegsignalering over geestelijke gezondheid. 

Onze visie is dat werkgevers hun unieke positie kunnen benutten als het gaat om de geestelijke gezondheid van werknemers. Werkgevers kunnen de diensten aanschaffen en aanbieden aan werknemers. Daar kan een enorme preventieve werking van uitgaan. 

De meeste toepassingen werken vanuit het principe van persoonlijk leiderschap. Wij geloven dat iedereen kwaliteiten in zich heeft waarmee hij of zij zelf mee aan de slag kan. Wij geloven daarin omdat iedereen dat ook graag eerst zelf wil.

De naam Basis-Plan

De naam Basis-Plan verwijst naar het wederopbouwplan van de stad Rotterdam na het bombardement in 1940. De filosofie achter dat plan was ‘breken met het verleden en nieuwe oplossingen voor actuele stadsproblemen’. Grote valkuil was echter het tempo waarin alles gereed moest zijn. De architect had namelijk de angst dat door de Duitse bezetting de stad Duits architectonisch ontwerp zou krijgen. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij overwerkt raakte, de wederopbouw vertraging opliep en veel wensen van de inwoners niet werden gehoord. 

Dat is ook de gedachte van de Basis-Plan Academy; bewust worden van patronen die hun oorsprong hebben in het verleden. Stap voor stap werken vanuit een basishouding en rekening houden met persoonlijke wensen.


Blended learning

Wij bieden de diensten aan in de vorm van Blended Learning. Blended learning is de middenweg tussen klassikaal lessen volgen en online leren. Met die manier van leren combineer je online lessen met fysieke leeractiviteiten. Deze methode biedt veel voordelen. Je leert flexibel, op je eigen tijd en wijze, waar je maar wilt. Als je maar beschikt over een internetverbinding.

Basis-Plan ontwikkelt Blended Learning programma’s waarbij de deelnemer zelf de leiding neemt. Sommige trainingen zijn voor een specifieke locatie of omgeving ontwikkelt waarbij men ‘outdoor’ opdrachten uitvoert. Men kan er voor kiezen om een training individueel of met iemand samen te doen.