Persoonlijk leiderschap

Basis-Plan ontwerpt trainingen voor persoonlijke ontwikkeling die echt impact hebben. Dat wil zeggen, verschil maken. We richten ons op slechts één aspect en dat is persoonlijk leiderschap. Wij geloven dat iedereen kwaliteiten in zich heeft waarmee hij of zij zelf mee aan de slag kan. Wij geloven daarin omdat iedereen dat ook graag eerst zelf wil. 

De naam Basis-Plan

De naam Basis-Plan verwijst naar het wederopbouwplan van de stad Rotterdam na het bombardement in 1940. De filosofie achter dat plan was ‘breken met het verleden en nieuwe oplossingen voor actuele stadsproblemen’. Grote valkuil was echter het tempo waarin alles gereed moest zijn. De architect had namelijk de angst dat door de Duitse bezetting de stad Duits architectonisch ontwerp zou krijgen. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij overwerkt raakte, de wederopbouw vertraging opliep en veel wensen van de inwoners niet werden gehoord. 

Dat is ook de gedachte van de Basis-Plan Academy; bewust worden van patronen die hun oorsprong hebben in het verleden. Stap voor stap werken vanuit een basishouding en rekening houden met persoonlijke wensen.

Blended learning

Wij bieden onze trainingen aan in de vorm van Blended learning. Maar wat is Blended learning? Blended learning is de middenweg tussen klassikaal lessen volgen en online leren. Met deze manier van leren combineer je online lessen met fysieke leeractiviteiten. Deze methode biedt veel voordelen. Je leert flexibel, op je eigen tijd en wijze en waar je maar wilt. Als je maar beschikt over een internetverbinding.

Basis-Plan ontwikkelt Blended learning programma’s waarbij jezelf de leiding neemt. Sommige trainingen zijn aan een specifieke locatie verbonden waarbij je ‘outdoor’ opdrachten uitvoert. Je kunt er voor kiezen om een training individueel of met iemand anders te doen.