De naam

De naam Basis-Plan verwijst naar het wederopbouwplan van de stad Rotterdam na het bombardement in 1940. Filosofie achter dat plan was ‘breken met het verleden en nieuwe oplossingen voor actuele stadsproblemen’. Grote valkuil was echter het tempo waarin alles gereed moest zijn. De architect had namelijk de angst dat door de Duitse bezetting de stad Duits architectonisch ontwerp zou krijgen. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij overwerkt raakte, de wederopbouw vertraging opliep en veel wensen en behoeften van de inwoners niet werden gehoord. 

Dat is ook de gedachte van de Basis-Plan Academy; nieuwe oplossingen voor actuele stadsproblemen en rekening houden met behoeften voor een zinvolle woon- en werkomgeving.


Visie

Wij ontwerpen digitale diensten over mentale gezondheid in stedelijke gebieden. De diensten maken we doormiddel van aanwijzingen zichtbaar om de toegankelijkheid naar digitale zorg te stimuleren.

In stedelijke gebieden is toenemende behoefte aan praktische en toegankelijke toepassingen voor preventie en vroegsignalering over mentale gezondheid. 

Onze visie is dat we unieke locaties kunnen benutten voor de toegankelijkheid van mentale zorg van werknemers en inwoners van stedelijke gebieden.  

De meeste toepassingen werken vanuit het principe van persoonlijk leiderschap. Wij geloven dat iedereen vaardigheden heeft waarmee hij of zij toegang kan nemen tot digitale zorg. Wij geloven daarin omdat iedereen dat ook graag eerst zelf wil.


Blended learning

Wij bieden de diensten aan in de vorm van Blended Learning. Blended learning is de middenweg tussen klassikaal lessen volgen en online leren. Met die manier combineer je online lessen met fysieke leeractiviteiten. De methode biedt veel voordelen. Je leert flexibel, op je eigen tijd en wijze, waar je maar wilt. Als je maar beschikt over een Smartphone met internetverbinding.

Men kan er voor kiezen om een programma individueel of met iemand samen te doen. 

Community

We willen een educatief platform creëren over mentale gezondheid in stedelijke gebieden. Door het schrijven van een blog kunnen mensen hun visie en kennis delen. De kaart is een visuele weergave van actieve projecten in stedelijke gebieden over de hele wereld. Men kan indien gewenst met elkaar in contact komen en kennis uitwisselen. 

De uitdagingen zijn groot en talrijk. Maar door het delen van kennis en creativiteit kan een verschil gemaakt worden.