Libicle

“Vind en deel de juiste bronnen en je geeft een bepaalde situatie biologisch meer levensvatbaarheid.”

Bron voor support!

Libicle is een manier van leren en dat delen met anderen. Wereldwijd worden miljoenen boeken gelezen. Mensen gebruiken wat kennis uit die boeken om geweldige dingen te maken, problemen op te lossen of andere bepaalde situaties te managen en hebben daar persoonlijke ervaring mee. Veel van die kostbare kennis gaat verloren door deze niet met anderen te delen. Wij, als boekenliefhebbers, vinden dat erg jammer. We willen die kennis niet kwijtraken omdat het nuttig is voor andere mensen. Maar niet iedereen leest boeken of kan een boek kopen. Dus laten we die kennis beschrijven in een ‘Libicle’ en deze toegankelijk maken voor vrienden, familie, collega’s of elke andere persoon over de hele wereld die ze kan gebruiken of nodig heeft in een bepaalde situaties!

Het woord ‘Libicle’ is een samenvoeging van de engelse woorden ‘Library’ en ‘article’. Een Libicle is een eye-opener en een start-up zelfstandig meer informatie over een onderwerp te vinden. Met een kleine hulp van een of meer Libicle’s ontwerp je een plan of oplossing voor je project, bereid je een toespraak voor, input voor je studie, die business case of beheer je een andere bepaalde situatie. Maar omdat de wereld die voortdurend verandert, vraagt het om een reactie door gebruik te maken van (vergeten) bronnen en perspectieven.

De functie van een Libicle

De bibliotheek van Libicle heeft als doel om vanuit zeven invalshoeken thema’s te benaderen; ideologie, emotie, praktijk, materiaal, verhaal, ethisch en sociaal perspectief. Iedereen is een specialist in zijn eigen vakgebied, jarenlange ervaring, dat unieke talent maar in een specifieke situatie loopt het vast. Omdat mensen in de dagelijkse praktijk te maken hebben met economische, culturele en technische taal die het menselijk denken beïnvloedt. Als reactie helpt het om verbinding te maken met verschillende Libicle’s die nieuwe inzichten opleveren. Ondersteuning is overal om je heen! Het maakt niet uit of je een werknemer, werkgever of student bent. Bij aanvang groei, werkdruk, verkoop, studie, pensioen of zelfs voor en na faillissement. Al dat soort situaties kan een leven veranderen! De eerste stap voor verandering is het verbinden van ervaring met anderen. Situaties waarin keuzes gemaakt moeten worden, behoefte aan een opstap naar andere bronnen. Met hulp van vele anderen creëren we een bibliotheek ter ondersteuning om uw keuze of plannen te onderbouwen.

VOLG ONS OP INSTAGRAM

‘Het Engelse woord’ moed ‘komt van het Franse woord’ coeur ‘, wat’ hart ‘betekent. Echte moed komt niet van kracht, maar van liefde.’ Alan Cohen.