Inschrijving E-Clinic

79.00

Categorie:

Beschrijving

Online College via PLUVO

Het uitgangspunt van de E-Clinic is het maken van een basis-plan om leiding te nemen bij actieve verslaving of het voorkomen ervan. Het programma biedt praktische handvatten bij vroegsignalering of een actieve verslaving. De studiemodules behandelen specifieke ontwikkelingen die tijdens de leeftijd tot 12 jaar invloed kunnen hebben op het ontstaan van een verslaving op latere leeftijd. Tenslotte is er aandacht voor fysiologische en neurologische aspecten voor herstel.

Deelnemers krijgen toegang tot een digitale leeromgeving. Daarin kunnen drie testen en een stappenplan gemaakt worden. De test geeft inzicht in welke fase het middelengebruik zit. Met het stappenplan kan de deelnemer een gewenst traject op maat maken om inzicht te krijgen in het middelengebruik. De methode is speciaal ontwikkeld voor volwassenen die verbaal moeite hebben om het middelengebruik of onderliggende oorzaken te verwoorden. In het programma wordt uitgelegd wat daar de oorzaak van kan zijn.

De methode kan toegepast worden door volwassenen met een verslaving, professionals in de (verslavings)zorg, vakdocenten en naasten. Het doel is om een plan van aanpak te maken waarmee gelijkwaardige communicatie mogelijk wordt gemaakt. Zonder ingewikkelde gesprekken kan zo een eerste stap gezet worden met duidelijke afspraken.

Belangrijk uitgangspunt is dat men zelf of m.b.v. een naaste of coach de leiding neemt om dit programma te starten.

Ben je niet zeker of de E-Clinic iets voor jou is dan kun je eerst een gratis test doen. Je krijgt dan een indicatie of de E-Clinic voldoende op jouw hulpvraag aansluit.

Na aanmelding ontvangt men ook een PDF factuur. Die kan men eventueel indienen bij een zorgverzekeraar, Arbodienst of werkgever.