About

Hessel Bakker

Urk

Netherlands

Introduce myself

Hessel Bakker, geboren en woonachtig op Urk. Sinds 2005 werkzaam in de verslavingszorg en geestelijke verzorging.

What i You Do

Hessel verdiept zich in de wederzijdse invloed van cognitieve kennis en een levensovertuiging binnen de sociale- en maatschappelijke zorg met als specialisatie verslavingszorg. Met behulp van inzichten uit ervaringen verzorgt hij advies en educatie in het onderwijs, sociaal domein, bedrijfsleven en overheid.

Past Experiences

Binnen het gebied van de verslavingszorg en geestelijke verzorging is er sprake van het behandelen van soms ingrijpende life-events. Daardoor kan een vorm van coping de leiding over iemands leven hebben genomen. Coping is het gedrag wat iemand zichzelf heeft aangeleerd om specifieke situaties aan te kunnen. Hessel heeft ontdekt dat in veel behandelingen iemand niet verder kan komen omdat er een specifieke vorm van educatie nodig is om inzicht te krijgen in het coping-gedrag. Hessel heeft ervaring met processen die actief kunnen zijn op sociaal en economisch vlak.

Education

Door de ervaringen in de praktijk heeft Hessel inzicht gekregen hoe verslavingszorg en een levensovertuiging met elkaar verweven kunnen zijn. De opleidingen die hij heeft gedaan dragen bij aan de specifieke kennis die nodig is om relevant advies en educatie aan te bieden.

Bachelor of theology. Christelijke Hogeschool Ede. Grieks klassieke talen. Universiteit Kampen. Pre-master Geestelijke Verzorging. Universiteit Utrecht. Training Menselijke maat in de verslavingszorg. Ggz Noord- en Midden Limburg. Brain Development in Adolescents and young Adults. NAADAC Hazelden. Bemoeizorg en Assertieve psychiatrische hulp aan zorgmijders. Post-HBO Rino Groep Utrecht. Cognitieve Gedragstherapie. CIVAS. Motiverende gespreksvoering. Ekklesia. Houten. Rots en Water fysieke en mentale weerbaarheid. Groningen. MA Geestelijke Verzorging. Windesheim Zwolle.