Solocarrière van 50 uur 

50+ coaching is voor leidinggevenden en ondernemers die de leeftijd van vijftig jaar passeren of voorbij zijn. Het programma is gericht op persoonlijk leiderschap.

Beschrijving

50+ staat voor leeftijd. Het moment om de balans op te maken en meer uit jezelf te halen. Geen genoegen nemen met de status quo van jouw zelf en je huidige persoonlijk leiderschap. Leiding geef je niet, leiding neem je. Maar je kunt geen leiding nemen als je niet de leiding hebt over je authentieke jezelf. In de praktijk blijkt vaak dat mannen in een leidinggevende functie niet alleen onder hoge druk staan, maar ook leiding geven vanuit aangeleerde patronen en mechanismen. Men wil zaken veranderen, loslaten of accepteren maar weten vaak niet hoe. 

In deze training leer je beslissingen nemen met nieuw zelfinzicht en krachtige bronnen van zingeving. Je wordt bewust hoe patronen en mechanismen zijn ontstaan door de omgeving.

Het resultaat is een nieuwe mindset met een positieve invloed op je werk en privé. 

Dit coachingstraject bieden we 12 keer per jaar aan. Het is mogelijk om individueel of met maximaal twee personen deel te nemen. 

Voor wie

De coaching is voor mannen met een leidinggevende functie die de ‘mijlpaal’ van vijftig passeren of al voorbij zijn. 

Om deel te nemen is het belangrijk dat je openstaat voor: 

  • persoonlijke ontwikkeling en een flinke dosis kritische zelfreflectie.
  • het toepassen van jouw kennis voor een positieve bijdrage aan jouw omgeving.
  • een hike van 50 kilometer in twee dagen. 

Het is een pré dat je minimaal beschikt over hbo werk- en denkniveau.

Programma

50+ staat ook voor de inhoud van het programma.

Je krijgt minimaal 50 en maximaal 59 uur coaching. Dat is inclusief de hike van 50 kilometer in twee dagen.

We hebben eerst kosteloos een gesprek om kennis te maken, het doornemen van het programma en de benodigdheden voor de tweedaagse hike. Vervolgens ben je vrij om te beslissen of het programma bij je past en de uitdaging met jezelf aangaat. De nadruk van het programma ligt op de tweedaagse hike. Je gaat ervaren hoe en waarom de hike zo belangrijk is in dit programma. Die kennis is nodig om dieper in je binnenwereld te ontdekken wie of wat jou en je persoonlijk leiderschap de afgelopen vijftig jaar heeft beïnvloed. 

Enkele dagen na de hike kijken we twee keer terug op jouw leerplan en ervaringen.

De hike vindt plaats in Nederland en kan in overleg op alle dagen van de week gepland worden. 

Kosten

De kosten voor de coaching bedragen

750,- euro.

Dat is inclusief eten, drinken, tweedaagse hike, overnachting en evaluatie.

Voor de coaching is een bijdrage mogelijk vanuit een subsidieregeling maar die is beperkt beschikbaar.

Afhankelijk van het weer of seizoen kan gekozen worden voor een overnachting in een accommodatie of in de open lucht op een kampeerplaats. In dat laatste geval zal het verschil in kosten worden benut voor extra contactmomenten.


Als je de tweedaagse hike qua fysieke inspanning net even teveel vindt dan kan er ook gekozen worden om het traject in twee keer te doen. Je kunt ook kiezen voor slechts een ééndaagse hike. De kosten zijn dan de helft van het gehele traject. Vraag gerust naar de mogelijkheden.